Det er fort gjort å få et hull eller en rift i bunaden. Det har mange smertelig fått erfare. Men selv om vi lever i et bruk-og-kast-samfunn, er det ikke mange som vil avskrive bunaden sin om uhellet skulle være ute. Men hva gjør man da? Vi fikk en henvendelse fra en av våre lesere som hadde fått brent hull i bunadtrøya si på 17. mai. I trengselen hadde en person med en brennende sigarett i hånden skumpet borti trøyermet hans. Deretter forsvant han elegant i mengden og vår leser stod slukøret tilbake. Han kontaktet oss for å høre om vi visste råd. Og dermed ble denne artikkelen til! Vi kontaktet Pepita de Caspari i Asker og Ingrid Gunnes i Gransherad som begge behersker kunststopping. Et nesten glemt håndverk med stor verdi.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år