Jentene i Fana har hatt sin spesielle måte å sette opp eller stelle håret sitt på. Vi fikk mor og datter, Marit Karin Krokeide og Kjersti Krokeide til å vise oss kunsten. De innrømmer at så helt enkelt er det ikke uten øvelse. Derfor er det fint med litt hjelp. Kjersti har veldig sansen for roggebandet: - Når jeg først har fått det på plass så sitter det hele helga! Og det er ikke hverken stramt eller ubehagelig. 

Men dersom man synes dette blir i meste laget, finnes det en løsning med ferdig rogge. Dette er jo også løsningen for de som har helt kort hår. Ferdig rogge er også langt bedre enn å gå med løst hår til bunaden. Det er Marit og Kjersti enige om. 

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år