Tenk å få besøk av grautkjerringer rett etter en slitsom fødsel... Vandrende kom de  med rømmegraut i rosemalte grautspann. Så feit at man så mer av smøret  enn av  grøten. De hadde pyntet seg i bestestakken, gikk med søljer som skinte og under hodeplagget gjemte det seg en stram flette. Da kunne det være greit å skylde på ammetåka hvis ikke alt var skinnende rent og ryddig i huset. I gammel tid var barsel-besøket et realt gjestebud i feit kost. Det gjaldt  å være godt foreberedt. Maleri: Th. Kittelsen «Grautkjerringer», 1904. (Bildet er litt beskåret i overkant.) Foto: O. Væring Eftf. AS.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år