Vi får begynne med begynnelsen. Den ligger helt tilbake i 1827. Amtmann Collet var død og Gudbrand Tandberg fra Norderhov på Ringerike møtte som suppleant (vararepresentant) til Det Norske Storting. Stortinget hadde kommet på kant med Kong Karl Johan og hans regjering. Det var forskjellige grunner til dette, men spesielt  dreide det seg om bevilgningsspørsmål. Da Kongen og regjeringen satte stortingets betraktninger til side, svarte odelstinget med å stevne finansministeren for riksrett. Kongen oppfattet ganske riktig dette som et slag mot ham. Han ble rasende, kalte stortingsmennene for «opprørsstiftere» og «paabød Stortingets øieblikkelige Opløsning». Dette skjedde den 13. august...

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år