Frihet og flørt lå i lufta når ungdom kom sammen på lørdagskvelden - Å lete opp jenter på gårdene, rope, ringe og bjelle på dem for å få dem med ut på dans og moro var en inngrodd  skikk mange steder. Det kunne gå vilt for seg, men en skulle lære «seda seg». «For å bli boren på bygda» var ikke noe å trakte etter. Noen natteløpere var knapt konfirmert før de stilte opp med penskjorte og nykjemmet hår. Sammen med de erfarne prøvde de seg som friere. Men jentene betraktet dem. Tok dem ikke alvorlig og slapp dem ikke inn, ikke i første omgang. Det kunne gjerne bli noen runder, ja år før det utviklet seg friere av det alvorlige slaget. Og det var kun på lørdagskvelden, og i mørke at det skulle skje, i hvertfall i Setesdal.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år