I 1981 oppretta Husflidslaget for Sogndal kommune ei nemnd for å rekonstruera ein ny mannsbunad frå Sogn, fordi den som då var i bruk korkje var godkjend, tilrådd eller hadde fått uttale frå Landsnemnda for bunads-spørsmål (seinare Bunad- og folkedraktrådet). Gunnvor Urheim og Inger Øyre vart sett til å leia denne mannsbunadnemnda. I 1981 oppretta Husflidslaget for Sogndal kommune ei nemnd for å rekonstruera ein ny mannsbunad frå Sogn, fordi den som då var i bruk korkje var godkjend, tilrådd eller hadde fått uttale frå Landsnemnda for bunads-spørsmål (seinare Bunad- og folkedraktrådet). Gunnvor Urheim og Inger Øyre vart sett til å leia denne mannsbunadnemnda.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år