Slik gjør du bunaden klar til bruk

14. Mai 2020

Våren er konfirmasjonstid flere steder i landet og en fin anledning til å finne frem finstasen. Magasinet BUNAD har laget en hel serie om hvordan du klargjør bunaden din for bruk

Stell av bunadskjorte

Mange er sikkert redd for å vaske bunadskjorten sin selv. Hvordan unngår man at fargerikt broderi blør ut på den hvite skjorta, hva slags såpe skal man bruke, kan man bare slenge den i vaskemaskinen og hvordan fjerne vanskelige flekker?

Slik vasker du hvit bunadskjorte med farget broderi, om du har hvitt broderi på den hvite bunadskjorta di kan du gjøre det slik og er du uheldig å søler kaffe, ketchup eller andre ting har vi også en video om flekkfjerning.

Og når skjorta er ren og pen må den jo strykes. Vi har selvsagt laget en video med tips og triks når du skal stryke bunadskjorta di.

Pussing av sølv

Ulike bunader har ulike typer sølv. Noe sølv er løse søljer, med og uten heng. Knapper og hemper som er sydd fast i bunaden krever litt andre teknikker. Og noen søljer er laget av andre metaller, som for eksempel bronse. Her finner du ulike videoer med ulike teknikker.

Skopuss

Det finnes mange forskjellige typer sko til bunader og folkedrakter. Vi har laget en videoer som viser pussing av sko med spenne, som kanskje er den mest vanlige varianten. I tillegg har vi en video som viser pussing av dufsesko.

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...