BALKONGSTRIKK. Fra kunstsmiing til strikk

Dette er en helt annerledes strikkebok! For strikkedesigner Kristin Holte har latt seg inspirere av smijernsbalkonger i byene våre. Så ved siden av mange spennende strikkeoppskrifter, forteller Kristin også om smedfaget og om kunstsmedene som lagde alle de flotte balkongene.
Kristin Holte har tidligere utgitt flere populære strikkebøker, og designen hennes kjennetegnes av frisk fargebruk og spenstige snitt.

kr 599,-

Bli med inn i Kristins verden av farger, mønster og prakt!

Kristin finner mønster over alt. Denne gangen har hun, bokstavelig talt, gått med nesa i sky og løftet blikket til de flotte smijernsbalkongene i byene våre. Som ekte byjente trådte hun sine barnesko i Sorgenfrigaten i Oslo. På sine daglige turer til tante Erna og barneparken, utrustet med mye fantasi, gikk hun ofte og så opp på fasadene.

Der kunne hun finne et skummelt ansikt eller en figur høyt oppe på murveggen eller en tekstur i muren som satte i gang fantasien. Men det aller fineste var de mange balkongene med sine flotte utsmykninger og mønstre.
- Balkongene fremsto for meg som svært eksotiske, og denne fascinasjonen har fulgt meg som voksen, forteller Kristin Holte.

I denne boken har hun altså omsatt de vakre smijernsbalkongene til strikkemønstre. Og hun har ikke bare hentet motivene sine fra balkongene i hovedstaden, men også latt seg inspirere av både balkonger og porter i andre norske byer.

I videoen nedenfor forteller redaktør Heidi Fossnes litt om innholdet i boka.

Antall sider: 192

Forfatter: Kristin Holte

Utgiver: SMØYG Forlag, 2023

ISBN 978-82-93850-07-6

If you don’t live in Norway you can not order the book on our website, please send an e-mail to: bestilling@bunad-magasinet.no

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...