BELTER til bunad og folkedrakt

Magasinet BUNADs temabok 2021

kr 388,-

Magasinet BUNADs femte temabok

Med denne boken ønsker vi å vise deg noe av mangfoldet av belter som knytter seg til våre bunader og folkedrakter. Her kan du se alt fra den enkleste livhjul til det mest drustelige og overlessede stølebeltet. Jeg har hentet fram finurlige eksemplarer fra museenes gjemmer, men også nylagde belter. Mange av dem er for rene kunstverk å regne.

Vi har hatt, og har fremdeles en rekke fremragende håndverkere innenfor både sølvsmedfaget, vevfaget og broderi- og perlearbeid, som lager flotte belter. Men mange av beltene er det fullt mulig å lage selv. Og det er viktig å ta vare på alle håndarbeidsteknikkene som gjemmer seg i beltene, slik som broderi, perlebroderi og veving.

I en liten temabok som denne, er det vanskelig å dekke alle varianter i det store mangfoldet som dette området dekker, og som i stor grad setter sitt preg på bunadene våre. Derfor blir dette bare et glimt inn i beltenes mangfoldige variasjonsrikdom.

  • Antall sider: 176
  • Redaktør: Heidi Fossnes
  • Utgiver: SMØYG Forlag, 2021
  • ISBN: 978-82-93850-03-8

If you don’t live in Norway you can not order the book on our website, please send an e-mail to: bestilling@bunad-magasinet.no

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...