Bunadband i Telemark

Veving på grind og bandstøre.

kr 499,-

Eli Vesaas har halde kurs innan bandveving i mange år, og har produsert og samla mykje kursmateriale. Det er fyrst og fremst plukketeknikk på grind ho har arbeidd med, men ho har også god erfaring med plukkteknikk på den gamle vevereiskapen bandstøre.

Sigrunn Lie Brattekås har skrive flere bøker med handverk som tema, og har dei siste åra interessert seg særlig for plukkebanda i Telemark. Saman har dei laga ei vevebok der du får opplæring i plukkeband på grind og bandstøre og ei innføring i historie og tradisjon kring desse banda.

  • Antall sider: 128 + hefte
  • Forfatter: Eli Vesaas og Sigrunn Lie Brattekås
  • Utgiver: Smøyg Forlag, 2020
  • ISBN: 978-82-93850-00-7

If you don’t live in Norway you can not order the book on our website, please send an e-mail to: bestilling@bunad-magasinet.no

Boken har det som kalles “åpen rygg” som gjør at den ligger bedre når den er åpen.

Se hva leserene sier om boken

Interessann bok om vevkunst

Eli Vesaas og Sigrunn Lie Brattekås har skrive ei veldig interessann og oversiktleg bok om bandvev og bunadband, generellt. Boka har kome på Smøyg forlag. Anne Vesaas har teke ei rekke glimrande foto som gjennomillustrerar side etter side. Den fine formgjevinga er også signera henne. Dette er ei vakker lese og lærebok, skriven med omfattande kunnskapar og praktisk innsikt i emnet, spanande formulert i høve dei ulike artiklar om tradisjonar, teknikkar og tanke på gleda ved å skapa mynster av vakre trådar. Ein les seg imponera av evne til å samanfatta kor fag og folkeliv er vove saman gjennom generasjonar. Noko av det som er mest aktuellt og elska av husflid i samtida er nettopp dei ulike komponentar som blir til pryd i bunadsamanheng. Å veva vakre band og belte er ein kunst som ikkje døyr ut ser det ut til, men lever vidare nettopp på grunn av eldsjeler og kapasitetar som desse gjeve tradisjonsberarane boka ber bod om. Gratulerer med ei praktbok, Eli og Sigrunn! Dette grundige og velskrivne verket vil vera nyttugt i både samtid og framtid. Boka har også vedlegg om bandlaging av Aagot Noss.

At nokon visar så veg til det vakre lyser opp i desse dagar. Terningkast 6.

Omtale fra Knut Buen.
Norsk folkemusiker, hardingfelespiller, komponist, folkeminnesamler, skribent, rosemaler, gårdbruker og forretningsmann

Her forteller redaktør Heidi Fossnes om boka "Bunadband i Telemark":

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...