Fili-Gry deltok på Artistar Jewels sin store utstilling i Milano

1. Mai 2018

Dette er en egen smykkeutstilling i forbindelse med Milano fashion week. 170 smykkekunstnere fra hele verden deltok. Deriblant mester i filigransfaget, Gry Grindbakken fra "Fili" i Bamble. 

Gry forteller at hun har gitt kolleksjonen sin navnet "My Garden". Den er bygget opp av kjente former som vi kjenner fra bunadsølvet. Her har hun lekt seg med formene fra bunadsølvet og har både forenklet og modernisert. 

Fra 22. til 26. februar deltok Gry Grindbakken på en utstilling som heter Artistar Jewelry 2018 i Milano. 170 utstillere fra hele verden deltok med 450 arbeider. Selve utstillingen holdt hus i en stor, flott bygning ved katedralen Duomo, med vakre rom, glasslamper og takmalerier. 

En utrolig fin opplevelse!

Dette er en utstilling der man blir invitert til å søke om deltakelse. 
Hvordan jeg ble plukket ut? - Nei - det vet jeg ikke! forteller Gry. - Jeg ble riktig nok invitert til å søke sist år også, men av forskjellige grunner gjorde jeg ikke det da. Jeg angret litt, og da jeg ble invitert en gang til - så søkte jeg og kom med. 

Med 450 arbeider så sier det seg selv at det var mange forskjellige typer smykker, teknikker, materialer og uttrykk. En utrolig rik variasjon av forskjellige smykker til forskjellig bruk. Mange av smykkene var såkalte "showpices", altså smykker som er laget kun i utstillingsøyemed, og derfor ikke kan regnes som bruksgjenstander. 

Gry deltok med to objekter - et par øredobber og et kjede/anheng. 

- For meg er filigransarbeid viktig og jeg ønsket derfor at disse smykkene skulle være i filigransteknikken, forteller Gry. 

- Ofte er filigransarbeider overlesset med masse små deler og intrikate detaljer. Jeg har ønsket med dette arbeidet å gjøre formene mer synlige og forenkle trådene mest mulig. Jeg har brukt en rosetråd i litt tykkere dimensjon enn det jeg til vanlig bruker. Jeg benytter de samme formene som i tradisjonelle søljer. Og jeg tilstreber gode former. Jeg filer overflatene slik at de skal bli kantete og ha filemerker. Jeg hadde et ønske om at det ikke skulle være for "finslig", forklarer hun videre. 

- For meg som "fronter filigran i alle kanaler" er dette en kjempefin anerkjennelse for faget mitt og for jobben jeg gjør, avslutter Gry Grindbakken.

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...