Bæreredskap til bunad

18. Desember 2020

Jeg får mange spørsmål om "bæreredskap" til bunad. Mange bunader har tilhørende løslommer, og da er du jo velberga. I hvertfall om du ikke er avhengig av å ha altfor mye remedier med deg. Da kan du komme til å bli ganske sidetung. Enkelte bunader har ikke tilhørende løslommer, og mange løser da problemet med å sy inn ei lomme i stakken. Noen syr den inn i sidesømmen og noen midt foran. Jeg skal ikke gi meg ut på noen forklaringer på hvordan dette gjøres, for jeg har det ikke selv i min løslommemanglende beltestakk. Men jeg vet at mange velger denne løsningen.

I bringeklutområdene vestafjells har jeg hørt historier om at det bakom bringekluten kunne gjemme seg anseelige mengder sminkesaker, lommebøker, mobiltelefoner og andre nødvendigheter.

Men jeg vil slå et slag for kurven! Noen vil sikkert kunne hevde at den ikke passer inn i alle tidsepoker. Det vet ikke jeg nok om. Men jeg synes det funker bra, og det er mye bedre enn mye annet av vesker og bager. Skal du i selskap og ha med deg "sending" er det jo riktig råflott med en gammel sendingskurv med dertil hørende sendingsklede, for deg som er så heldig å eie en slik.

Magasinet BUNAD AS

Kverndalsgata 8

3717 Skien
Copyright © 2020 Magasinet Bunad


  • Loading ...
    Loading ...