På dette kurset var det to lærere: Marketta Lutonen kommer fra Vasa, hun er fil.dr. og forsker i håntverkskultur i Helsingfors. Hennes doktoravhandling i sløydvitenskap omhandlet «folkliga produkter som betydelsebärare». Som eksempeler på dette fenomenet brukte hun tradisjonelle ulltrøyer.
Marketta har holdt mange kurs og forelesninger i temaet. Hun har publisert flere bøker og artikler om strikkingens og heklingens historie. Flere av bøkene har hun utgitt sammen med Anna-Maija Bäckman, som er den andre kurslæreren på dette kurset. Marketta arbeidet i tretti år som leder ved Förbundet för hemslöjd och konsthantverk.
Den andre læreren var Anna-Maija Bäckman. Hun er husflidslærer, også født i Vasa. Håndarbeid var en del av hverdagslivet i Finland på 1950–60-tallet og slik var det også i Anna-Maijas familie. Hun ble tidlig intressert i strikking og hekling og hadde sin mor som lærer.
Anna-Maija arbeidet i 35 år som leder for «Föreningen Österbottens hantverk» i Vasa. Hun har skrevet en rekke artikler om husflid og redigert bøker som foreningen har publisert. De siste årene har hun sammen med Marketta Luutonen utgitt bøkene «Tröjor och andra plagg» (2018) og «Virka fritt» (2021) samt holdt kurs og forelesninger om temaet.
«Kornäströjan» kommer fra en liten kommune, Korsnäs, i svenske Österbotten i Finland. Korsnästrøyene er lett å skille fra vanlige strikkede trøyer: Den består av både flerfargeheklede og strikkede partier. De heklede delene finnes øverst og nederst på bolen og på ermene. Tradisjonelt har de heklede partiene rød bunnfarge og de strikkede hvit. De gamle mønstrene brukes fremdeles når man lager nye trøyer. De første Korsnästrøyene ble laget i andre halvdel av 1800-tallet.
På kurset fikk elevene lære om Kornnästrøyene og selvsagt forsøke seg på flerfargeheklingen. Denne teknikken ble også brukt på mange forskjellige småplagg i tillegg til Korsnästrøyene,